Tenniskids

Tenniskids

Tenniskids is hét programma van de KNLTB voor jeugdspelers van 3 t/m 12 jaar. Met Tenniskids leren kinderen op een leuke en speelse manier de juiste techniek en ontwikkelen zij razendsnel hun tennisvaardigheden en algehele coördinatie. Op jonge leeftijd wordt het sportbewustzijn gevormd.

Bij Tenniskids:

  • Leren kinderen spelenderwijs de juiste techniek en vaardigheden
  • Ontwikkelen kinderen hun totale coördinatie en sportbewustzijn
  • Spelen kinderen van jongs af aan wedstrijdjes
  • Maken kinderen deel uit van een team 
Sinds oktober 2016 bestaat Tenniskids uit vier fasen: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Kinderen van een bepaalde leeftijd spelen in een van de vier kleuren. Bij elke kleur hoort een baanlengte en kleur bal.
 

Leeftijdsindeling 2020

Onderstaande leeftijdsindeling gaat voor zowel competitie als toernooien in vanaf de start van Kia Tenniskids Voorjaarscompetitie (eind maart). Enige uitzondering zijn de Tenniskids toernooitjes. Voor deze toernooitjes geldt onderstaande leeftijdsindeling vanaf 1 januari 2020. 

 

De 4 fasen van Tenniskids

 

Tenniskids bij TV De Kegel

Op TV De Kegel verzorgt Laurense Tennisschool de tennislessen voor kinderen vanaf 4 jaar. Al deze lessen worden gegeven volgens het Tenniskids systeem van de KNLTB.

Klik hier voor meer informatie over tennislessen op TV De Kegel.

 

Tenniskids jeugdcompetitie: World Tour Rood/Oranje & Groene Competitie

Aan het Tenniskids jeugdprogramma zijn de Tenniskids Rood/Oranje en de Groene competitie als jeugdcompetitie gekoppeld. Het doel van de Tenniskids jeugdcompetitie is om jonge spelertjes de kans te geven om veel wedstrijdjes te spelen, optimale spelbeleving te ervaren én samen met teamgenootjes een clubprestatie neer te zetten.


De oefeningen en spelletjes zijn gericht op het verbeteren van de  techniek, coördinatie, spelplezier en behendigheid. Door de laagdrempelige aanpak leren kinderen van jongs af aan in teamverband partijtjes te spelen tegen en met spelertjes van andere tennisclubs. Kinderen maken zo snel nieuwe vriendjes en werken samen om een sportieve prestatie neer te zetten. Dat is goed voor de fysieke ontwikkeling én de sociale vaardigheden. Bij Tenniskids draait het vooral om plezier en samenspel!

De KNLTB organiseert 2x per jaar de Tenniskids jeugdcompetitie: in het voorjaar en in het najaar.  

Is je kind lid van TV De Kegel, dan mag je kind meedoen aan de Tenniskids jeugdcompetitie.

Daarnaast stimuleren de coaches van Laurense Tennisschool hun leerlingen hieraan deel te nemen. Want niets is leuker dan je opgedane tennisvaardigheden tijdens de les ook in wedstrijdjes toe te passen. Hoe meer je speelt, hoe beter je wordt en des te leuker het wordt!


Waarom is de Tenniskids jeugdcompetitie zo leuk? 

  • Omdat je kind samen met zijn/haar clubgenootjes een team vormt en samen een clubprestatie neerzet in het clubshirt van TV De Kegel. 
  • Omdat het leuk is als je kind lekker veel kan tennissen 
  • Omdat het geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde spelertjes in alle leeftijdscategorieën.
  • Omdat tennisplezier altijd voorop staat! 

Wanneer kan je kind hieraan deelnemen?

  • Als je kind tussen 4 en 14 jaar oud is; en 
  • Als je kind lid is van TV De Kegel en daarmee automatisch geregistreerd staat als KNLTB-lid (met bondsnummer). Is je kind nog geen lid en wil je je kind inschrijven, ga dan voor meer informatie over lidmaatschappen naar Ledenadministratie of Klik hier.


Hoe word je als ouder hierover geinformeerd?
TV De Kegel informeert de ouders van jeugdleden tijdig over de inschrijving van de Tenniskids jeugdcompetitie door middel van e-mail, flyers en/of via de coaches van Laurense Tennisschool.

Hoe weet je als ouder in welke kleur je kind speelt?
Bij de inschrijving wordt altijd in overleg met de coaches van Laurense Tennisschool bepaald wat de speelsterkte van je kind is. Op basis van leservaring en de tennisvaardigheden van je kind, beoordelen zij in welke kleur je kind gaat spelen. Uiteraard kan je bij de inschrijving aangeven met wie je kind graag in een team zou willen. De coaches houden daar bij het samenstellen van de teams zoveel mogelijk rekening mee.

Heb je vragen over de Tenniskids jeugdcompetitie, stuur een e-mail naar: [email protected]